Hos Guldspecialisten køber vi dit guld, sølv og gamle smykker til byens bedste priser.

 

Fakta om sølv og sølvpriser

Sølv har en smuk skinnende farve. Hvis man har sølv, kan man altid pudse det op, så det bliver smukt og skinnende, og det er god en god ide at pudse sølvet jævnligt, så det beholder sin skinnende farve. Sølv er et metallisk grundstof og har atomnummer 47 og symbolet Ag. Ag stammer fra det latinske ord Argentum. Ag er et af de mere kendte kemiske elementer, da det bruges af mennesker til lave smykker, bestik, valuta og andre redskaber.

Historien bag sølv

Sølv går, ligesom guld, flere tusinder af år tilbage og har spillet en stor rolle i menneskets historie. I det gamle Grækenland, Rom og Makedonien blev sølvet betragtet som et alsidigt helbredende værktøj og blev i vid udstrækning brugt til bekæmpelse af infektioner og fordærv. Sølvet blev også brugt som valuta i det game romerske rige, hvor sølvet var en valuta i form af mønter.Soelvmoent

Dette ædelmetal er også kendt gennem myter og historier, hvor sølvet bl.a. blev brugt af konger og rigmænd til at vise deres rigdom og magt gennem deres sølvsmykker og sølvbestik. Det blev generelt mest brugt som bestik og valuta i gamle dage, og meget af den tradition holder stadig ved den dag i dag. Desuden bliver sølv i stor stil brugt til ringe og smykker i dag.

Hvad koster sølv

Sølv bliver i dag betragtet som et ædelmetal, man kan investere i, sælge eller købe. Du kan se kursen på sølv og dets priser her hos Guldspecialisten. Vores sølvpriser bliver opdateret hver dag, så du kan altid regne med de bedste priser. Sølv findes i mange forskellige former og bliver brugt til mange forskellige ting. Så hvordan vurderer man sølvet? Gulds lødighed bliver ofte målt i karat, men det er lidt anderledes med sølv, da lødigheden her bliver målt i promille. Lødigheden fremgår normalt af stemplerne hvor de tre-tårne betyder at sølvet har en lødighed på 830 promille 830/1000. Herefter ses efter sølvplet, med hvilket der menes, at det vurderes om, der er tale om rent sølv eller sølvbelagt messing, tin eller kobber. Markedsprisen og efterspørgslen på sølv spiller desuden også ind i vurderingen. Her ses der både på det nationale og internationale marked.

Hvad kan jeg få for mit brugte sølv

Er du i tvivl om, hvad du kan få for dit brugte sølv eller dine gamle sølvsmykker? Sølvtøj er noget som går i arv, men de fleste ved ikke, hvad det er værd.Sølv Det kan have en høj eller lav værdi – det interessante er vide det, så kan man beslutte, om det skal gå videre i arv, eller om det skal sælges. Vi kan altid hjælpe dig med en professionel vurdering, det er ganske gratis og uforpligtende. Kom forbi vores butikker i Hjørring, Frederikshavn eller Randers. Du er selvfølgelig altid velkommen til at skrive til os eller ringe, så kan vi fortælle dig mere om, hvordan vurderingen af dit sølv forløber. Hos Guldspecialisten har vi flere års erfaring inden for vurdering af sølv, så du er altid sikker på at få en god og sikker handel hos os.