Hos Guldspecialisten køber vi dit guld, sølv og gamle smykker til byens bedste priser.

 

Fakta om guld og guldpriser

I flere tusinde år er der blevet udvundet og brugt guld til bl.a. valuta og smykker. Guldsmykker er i mange århundreder blevet anvendt til udsmykning – også blandt de royale. Helt tilbage til år 3.000 f.Kr. begyndte egypterne at omdanne guldet til smykker, som kunne vise deres sociale status og store rigdom. Guld har mange unikke egenskaber, som har sikret sig en central rolle i menneskets historie – bl.a. igennem valuta. Det var dog først år 560 f.Kr., at guld for første gang blev brugt som valuta. Desuden er guld også blevet brugt til mad og ansigtsbehandling – der findes altså ingen grænser for, hvad dette smukke ædelmetal er blevet og bliver brugt til.

Hvad er guld?

Guld er en bemærkelsesværdig sjælden metal med enestående kombinationer af kemiske og fysiske egenskaber. Det er det eneste gule metal, og det bærer sit navn fra det gamle engelske ord for gul, 'geolu'. Guld er desuden det eneste metal, som ikke danner oxidfilm på sin overflade i luft ved normale temperaturer, hvilket betyder, at det aldrig vil ruste eller plette. Guldets kemiske symbol, Au, kommer fra det latinske ord for guld; aurum.

Hvor kommer guld fra?

Guld

Guld kommer fra flere steder i verden – alt fra Afrika til Amerika og til verdenshavene. Guldet bliver typisk fundet i mineralrige områder som bjerge, klipper, vandløb og floder. Her bliver det udgravet af guldminearbejdere, som bruger boremaskiner og rensemaskiner til at udvinde guldet. I gamle dage brugte man spader og sier – det ses af og til i gamle westernfilm. Når guldet bliver fundet, er det beskidt og har ikke former som de smykker, man ser i butikken. De ligner klumper med ujævne former.

Til højre ses et foto med de rå guldklumper.

Hvad koster guld?

Guld er dyrt og eftertragtet over hele verden – dets værdi falder ikke på samme måde som valuta gør. Guld bliver målt i karat, som indikerer renheden af ædelmetallet. Prisen på guldet bliver baseret på karaten af guldet, og det er bl.a. derfor, du kan få penge for dit brugte guld. Man skal derfor ikke undervurdere værdien af ens gamle og brugte guldsmykker. Værdien af guldet bliver ydermere baseret på udbud og efterspørgsel, som altså skaber kursen for guldet. Hos Guldspecialisten viser vi dagspriserne på guld – kursen på guld.

Hvilken pris kan jeg få for mit brugte guld?

Hos Guldspecialisten vurderer vi dit guld helt gratis og uforpligtende. Vi byder dig på en kop kaffe, mens vi analyser guldet. Det vi ser efter er guldets karat, renhed og herefter kursprisen. Hos Guldspecialisten er du garanteret en god handel og mest af alt en god pris for dit guld. Vi har flere års erfaring inden for opkøb af guld, og vi ved derfor, hvordan en god handel skal forløbe, således at du får det maksimale ud af din handel. Har du spørgsmål om guld, guldpriser eller hvordan en guldhandel forløber er du mere end velkommen til at kontakte os per telefon eller e-mail. Her ses verdens største guldbarre fra Japan, som vejer 250 kg.

 Guldbar

Til højre ses verdens største guldbar fra Japan, som vejer 250 kg.